Jeg nyder at komme ud og holde foredrag og jeg har meget på hjerte 🙂

Jeg brænder for at forstå og formidle hvordan man bedst muligt holder den fine balance mellem det at give sine unger glæde, selvværd og gode værdier med i rygsækken, være aktiv udendørs, en hæderlig hustru, flade fuldstændigt ud i sofaen, spise noget nogenlunde fornuftigt, gå på arbejde i et eller andet omfang, læse bøger, sove (nok), ja kort sagt Hvordan man kommer på sporet af det gode liv?

Mor og Major

Det lyder nok mærkeligt og lidt modstridigt, men der er overraskende mange lighedspunkter mellem at være mor og ansat i Forsvaret. Altså udover at man ikke får løn får sit moderskab og at vagtarbejdet er ongoing 24-7-365 😀

I Forsvaret gør vi meget ud af, at tale i effekt. Det betyder at man skal sige præcis det man mener, så det ikke bliver misforstået mens kuglerne flyver rundt om ørerne. Nu er det sjældent, at kuglerne flyver rundt på kontoret, men når vi er ude på øvelse eller når jeg taler med SIRIUSpatruljen på en skrattende satellittelefonforbindelse, så er det vigtigt, at budskabet kommer bedst muligt igennem.

Lad mig give dig et eksempel. Når jeg taler med SIRIUS fordi en af deres hunde er blevet skadet, er det vigtigt, at de ikke selv kommer til skade mens de behandler hunden. En hund der har ondt kan godt finde på at bide fra sig, selv om den normalt er blid som et lam. Jeg kan sige til gutterne, at de skal huske at passe på deres egen sikkerhed, eller beskytte sig selv, og det er rigtigt, men det er ikke konkret. Hvis jeg istedet siger: “Husk at sætte mundkurv på hunden inden I undersøger den” har jeg derimod italesat det helt konkret og der er ingen tvivl om hvad det er det skal gøre. Det er at tale i effekt. Og det virker også rigtig godt på børn.

Vi tager et eksempel til fra en gåtur ude i skoven hvor Mads på 3 år hopper rundt på stenene ved Furesøens bred, og jeg står helt anspændt og kigger og venter på hvornår han dumper i  det vandet og hyler. “Vær nu forsigtig Mads, og se dig for”, er jeg ved at sige med skinger stemme. Men hvad er forsigtig og hvordan ser man sig for? Alt for abstrakt for en 3 årig 🙂 Så istedet siger jeg: “koncentrer dig om at holde balancen på stenene, Basse, og træd på de tørre sten”. Så ved han præcist hvad jeg mener – for jeg har talt i effekt.

Der er rigtig mange erfaringer fra Forsvaret og ikke mindst arbejdet med slædehundepatruljen SIRIUS som jeg kan bruge direkte hjemme med mine unger. Og jeg vil med fornøjelse dele det på dig på dette foredrag og at være Mor og Major 🙂

Foredraget varer cirka 45 minutter

Kontakt mig for pris og øvrige spørgsmål

Andre oplægsholdere

Udover mine egne foredrag, inviterer jeg også at få andre ud til at holde oplæg og afholde workshops om spændende og relevante emner. Det kan være om kost og ernæring, kvindekroppen efter fødsler og kejsersnit, pædagogik i børnehøjde, zoneterapi og meget andet.